Hög tid att planera för trädgårdens växter

När våren närmar sig med stormsteg är det dags att börja planera trädgården inför sommaren. Det går givetvis att köpa alla växter från en handelsträdgård, men det kan bli väldigt dyrt. Ett billigare alternativ är att förodla dina blommor och växter från frö.

Det kräver en hel del tid, arbete och omsorg att driva upp sina egna plantor. Dock är det otroligt tillfredsställande att se något växa och utvecklas, från frö till en färdig växt. Det är också ett sätt att få in lite mer grönt i hemmet innan det är dags att plantera ut växterna.

Att tänka på vid förodling

När du förodlar något hemma från frö finns det ett par saker du behöver tänka på. Fröer måste en näringsfattig jord för att gro på bästa sätt. Du kan med fördel använd en såjord som du antingen tillverkar själv från jord från gamla växter eller så köper du färdig såjord på nätet.

Innan det gror ska de gärna stå mörkt och inte i direkt solljus. När de första bladen kommer upp kan du ställa din förodling på en ljusare plats. Tillför lagom med vatten och var noga med att inte vattna på bladen. Om du inte redan har frösorter hemma kan du handla fröer online.