Som medlem i en bostadsrättsförening

Har du köpt din första lägenhet så är det första gången som du blir medlem i en bostadsrättsförening. Du kommer att få lära dig helt nya saker som du inte har haft något behov för innan. Det är bostadsrättsföreningen som tillsammans äger de fastigheter som bland annat din lägenhet finns i. Det finns säkert andra byggnader som exempelvis garage, sop- och cykelförråd och annat som man som förening har ett ansvar för.

Det är viktigt att man gör sin röst hörd under föreningens årsstämma. Det är här alla viktiga beslut tas och om du har något som du vill ta upp så får du lämna in detta till föreningens styrelse som bereder din fråga till årsstämman. Det finns stadgar och regler i föreningen som är viktig att följa och det kan kännas lite övermäktigt till en början. Allt eftersom så kommer du att komma in i detta och få en bar överblick hur det är att vara med i en bostadsrättsförening.

Genom att engagera sig i föreningen så kan det bli en trevlig samling personer som gemensamt drar åt samma håll. Det brukar vara förutom årsstämman gemensamma städdagar som gör att man får hjälpas åt för att hålla ordning på gemensamma ytor. Det är tillsammans med de andra i föreningen som gör att ni har en trevlig innergård eller andra ytor att hålla till på.