Planer på att skaffa ett akvarium

Har du alltid velat ha ett akvarium eller kan du inte ha andra djur på grund av allergi eller andra omständigheter? Om du är en av de som vill ha fiskar så kan du hitta allt du behöver här. Även om du redan har fiskar så finns det alltid något nytt du kan piffa upp akvariet med.

Populära akvariefiskar

Det finns några akvariefiskar som är mer populära än andra. Vissa är bättre för nybörjare då de inte kräver lika mycket vård som andra, ett exempel på en sådan fisk är guppy. Neon fisk är också populär, men de lever helst i grupp på minst tio, så även platy. Svarta Molly, den pansrade havskatten, diskus fisk, den kämpande siamesiska fisken och skalär fisk är också populära akvariefiskar.

Vad ska du tänka på

Viktigaste du bör tänka på innan du köper fiskar är vilka som kan leva ihop i ett akvarium. Om du inte gör det kan det hända att en art äter upp en annan. Köp inte heller för många fiskar åt gången, ta det alltså lite lugnt början. Det kan vara roligt att mata fiskarna, men tänk på att inte mata dem för mycket. För många blir det en hobby att syssla med akvarium, kanske det även blir din nya favoritsyssla.