Sommarens utomhusarbeten

Sommaren är äntligen här och med detta så blir det en hel del utomhusarbete om man är husägare. Framförallt så kanske det är trädgården som det påtas i. Men även ditt hus kanske behöver fixas med när solen står som högst.

Underhåll av huset utsida

Underhåll av husets utsida är något som hör sommaren till och kanske det är dags att köra en fasadtvätt denna sommar. Ommålning kanske kan vänta några år, upp till 15 år kan en färg se bra ut på ett hus. Däremot så gäller det att se över sin fasad så den är okej och inte ser allt för anskrämlig ut. Det kan vara så enkelt som att er fasadsiffror behöver bytas ut. Ta en koll hos fasaddekor.se för att köpa något nytt att markera ert hus med. En ren fasad med nya fasadsiffror kan göra mycket på ert hus.

Tak och hängrännor

Ta även en titt på tak och hängrännor, fungerar dessa som de ska när regnet faller. Ta en vattenslang och spola i ena ändan för att kolla upp om vattnet rinner som det ska. Rensa ur rännor så inget ligger i vägen för regnvattnet. Det är viktigt att inget stoppar upp vare sig i rännor och stuprör. Detta bör kollas upp både vår och höst. Byt ut delar om det behövs. Så även för taket. Kolla så att allt är som det ska med er takbeklädnad. Det är viktigt att allt är okej så det inte läcker in vatten i huset.